~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~The Word Inside the Word~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kahwin oh!! Kahwin (kenapa aku tak kahwin2 lg?)

Kontest Istimewa ar-rifke : Kahwin oh!! Kahwin | Jom Sertai untuk Hadiah LUMAYAN!
Tarikh Mula: 3/5/2011
Tarikh Tamat: 3/8/2011
Tempoh : 2 bulan
PERINGATAN: Anda Yang Tidak Kahwin Pun Boleh Join!! Just Write it out…

5 Kategori Hadiah Kontest Kahwin Oh!! Kahwin
1) Hadiah Utama : Sebuah alquran digital – infonya boleh didapati di alqurandigital2u.com + 3 keping Dirham Kelantan!!
2) Hadiah Top Refferer : 3 keping Dirham Kelantan.
3) Hadiah Top Commentator: 3 keping Dirham Kelantan.
4) Hadiah Top SERPs: 3 keping Dirham Kelantan.
5) Hadiah Gambar Kahwin Terbaik : 3 keping Dirham Kelantan.

 persoalan kenapa aku tak kahwin-kahwin lagi

malu pulak nak cakap..nampak macam gatal sangat nak kahwin. hehe.. takda la, saja ikut contest ar rifke ni cam best lak. kalau menang lagi best. Insyaallah. persoalan kenapa aku tak kahwin lagi akan terjawab selepas ini (ceh, buat iklan la konon) ok2..  kalau ikutkan, jawapan dari mulut aku ada macam-macam sebab.

1. aku masih muda - muda lah konon, orang dulu2 pun kahwin muda gak. hmm..mesti jawapan dulu & sekarang tak sama...^_^
2. boipren lom jumpa - pengakuan ikhlas. yelah..aku pun tak tau dimana mana lah dirinya
3. aku mau capai impian aku dulu - bagus ni anak, bercita-cita tinggi. insyaallah.
4. kakak + abang ramai lom kahwin lagi - malu lah aku, tetiba anak bongsu ni langkah bendul
5. bapak aku takkan izinkan  - ni anggapan saja...mustahil gak dia x izinkan. jadi andartu kang anak dia.
6. tambah ilmu dulu - semua perlu pengetahuan, apatah lagi ilmu alam rumah tangga..manusia ni kan banyak kekurangan, kawin main2 saja. nauzubillah takut mahligai yang dibina tak berkekalan.

cukuplah 6 alasan tu..disebalik semua sebab-sebab tersebut hanya SATU alasan kukuh yang SHOHIH + BENAR dan MUKTAMAD kenapa aku, kau dan dia tak kahwin-kahwin lagi? sebabnya jodoh kita belum sampai. telah tertulis di Luh MahfuzNya takdir buat kita, siapa pasangan kita..? semua ketentuan Allah yang esa. usaha memang perlu ada tapi andai sudah berusaha takda jodoh lagi..menantilah dengan sabar. Insyaallah, kalau bukan didunia..di Akhirat kan tercipta yang terbaik buat kita.

sebelum tu aku share link nota dekat korang Jawapan dari Allah kenapa aku tak kahwin-kahwin lagi? (sini) baca jangan tak baca. (^_^)
Allah swt, Tuhan Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang tidak akan menyalahi janji-janji NYA. yakini lah DIA. Insyaallah..


meski aku belum lalui alam perkahwinan tapi aku teruja jugak mau tahu segala proses persiapan dalam memastikan mahligai perkahwinan yang dirancang teratur dan terlaksana dengan baik berdasarkan apa yang kita impikan. jadi sesapa yang berkenan hendak melangsungkan perkahwinan dan masih tercari-cari bantuan segala macam cara dalam Persediaan perkahwinan  boleh layari webside ni Mykahwin.my anda akan dapati kelebihan My.Kahwin kerana ia adalah sebuah direktori perkahwinan terbaik dan menyenaraikan segala keperluan seperti:
 selain daripada itu ada iklan prkhidmatan atau barang majlis perkahwinan boleh anda dapati dengan  hanya layari website Itradezone. Ianya merupakan sebuah laman web beriklan dan mencari barang secara percuma oleh anak Malaysia untuk rakyat Malaysia.
di Itradezone juga anda boleh mengiklankan pelbagai iklan segala barang2 atau peralatan perkahwinan yang tidak dipakai lagi untuk disewakan atau dijualkan kepada orang lain.

semestinya bermanfaat. (^_^)



okey lah, finally Allah SAW sangat mencintai orang yang ingin mendirikan masjid. dirikanlah perkahwinanmu mengikut sunnah Nabi.

"Dan kahwinkanlah orang-orang yang bujang di antara kamu....Jika mereka miskin, Allah akan memberi kemampuan kepada mereka.." (24:32)

Onak duri kehidupan itu pasti akan lebih terasa selepas berada di dalam alam perkahwinan. Sabar, tabah dan keimanan yang tinggi perlu di terapkan dalam jiwa agar perkahwinan yang dibina itu tidak berakhir dengan perkara-perkara yang tidak diingini. Selepas berkahwin, pasangan perlulah membimbing antara satu sama lain agar dapat mendekatkan diri mereka kepada Allah S.W.T.
semoga perkahwinan yang dibina berkekalan dalam bersama melayari kebahagian dunia dan akhirat selamanya. amin ya rabbal alamin..


18 komen disini:

rostinimajin said... [reply]

suka suka suka...

anahiettah afibs said... [reply]

nah...tima kasehhh!..hehehe

zakey said... [reply]

semoga lepas ni ko dipertemukan jodoh..amin..hehe

anahiettah afibs said... [reply]

insyaallah..amin jugak ni..hihi

budak hijau said... [reply]

tukoii..na c ana mau kawen suda,,hikhkk

buyat(bebola tomato) said... [reply]

da kawen nanti jangan lupe jemput. hehe

Keisya Hisya said... [reply]

cpt2 dtg jodoh..baru dpt kahwin awl..hoho

Awang Afif said... [reply]

moga2 kawen cepat...hehe...
jemput2 la ek...
nice post...
(^^)v

man said... [reply]

berapa orang lagi baru habis langkah bendul...

cik bulan said... [reply]

aiyok..alasan kita sama..haha...kmu jadi wakil jela ek..buahaha

anahiettah afibs said... [reply]

hahaha...abis la klu kak nor dgr aku ketawa camni..hehe. apa2pun...tima2 kaseh sumaaa.. I lebiu.

dak hijau_ mestila bah mau kawin, tp bkn skrg..hihi

buyat(bebola tomato)_komen dirimu la yg kunantikan. hehe. insyaallah nnti dijemput. bak sni alamat..^_~

anahiettah afibs said... [reply]

keisha eisha_amin..tima kaseh, buatmu jugak. hihi

awang afif_boleh tekanan ni, disuruh kawin cpt2.hehe. mau jmput, bg alamat..

man_ramai banget lg..kira2 jari x cukup g ni

cik bulan_serupa x sama ek...no problem punya ^_^

Elie Lily said... [reply]

semoga cpat dapat seru kawen! :)

anahiettah afibs said... [reply]

Elie Lily_malu sy..hihi. Insyaallah amin.. :) makaseh!

nowriz said... [reply]

ana tidak keseorangan.. sy pun sama.. hihi.. semoga kita sama2 cepat kawin ye... hihihi ;)

anahiettah afibs said... [reply]

Insyaallah..... Untuk nowriz jugak.. semoga dipertemukan dgn yg lebih baik..amin.. :) :)

Walzanna said... [reply]

salam..frend..(^_^) smga bhgia selalu...pcayala haritu akn tiba. ingt janji '25' hheheee

anahiettah afibs said... [reply]

janji itu kan diingat,,..hikhik

Post a Comment

titipkan sepatah dua kata untukku runtum penuh hikmah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...