~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~The Word Inside the Word~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mereka dan Afibs xleh dipisahkan

aku mau bercerita lagi...
sukanya aku...hehe.
aku dah habis cerita sal AFIBS..sekarang aku mau cerita sal Orang2 yang ada kaitan langsung dengan AFIBS. mereka ini lah yang setia mendukung dan menjadi tempat bergayut geng kesayangan hamba ni..

geng AFIBS takkan bisa berdiri sendiri tanpa golongan ini..mereka juga lah yg menambah sedikit sebanyak asam garam, perencah pahit manis di dalam periuk chef wan.. aissh..gurau ja.

disebabkan geng afibs dianggotai oleh kesemuanya pompuan (5 org ni).. jadi rasa kekurangan pula tanpa kehadiran insan2 yang bergelar lelaki.. mereka ni lah yang jadi pengawal antarabangsa buat kami.. kalau kitaorang buat plan, diaorang ini lah yang menjadi jentera melaksanakan rancangan dengan teratur dan strategik...konon-kononya bulan depan kitaorang plan nak g bulan...so diorang la yang kena siapkan roket dan segala proses pelepasan kami, hehehe...

alah..diorang ter'join afibs ni bukan sebab kami paksa, tapi secara sukarela...... (sebenarnya didalam hati mereka nak join sgt afibs)...tp nama AFIBS tu kitaorg tak boleh rombak, nama tu khas untuk awek2 berlima ni..zana, fizah, ita, nabil & imah..sahaja!. so..Okey la tu kan kalau dapat jd bodyguard pun bisa ya pak...

mau kenali mereka?... aiseh perkataan 'mereka' tu mcm ramai sangat..... sebenarnya mereka itu dua orang sahaja. ramai sbenarnya yang nak interprem, tapi yang dua orang manusia people ni saja yang p0pular..cehwah.. mari saya perkenalkan...  dari kiri ke kanan..hentak kaki!!

Mohd Ridzuan @ Omega Rugal Wan..
rugal
dia ni rakan dari sekolah rendah, masa sekolah rendah kitaorang tak jadi kawan sebab aku asyik buli dia. sori ya wan, atas kejahatan lalu..sekarang aku da tobat da..hehe.. naik menengah barulah kitaorang jd kawan..orang selalu panggil dia dengan nama rugal, tapi aku tetap panggil dia wan., kadang2 aku panggil dia inspektor wan..tapi dia tak berapa suka, dia ckp "masih jauh lagi tu, ita''...aku saja, supaya bagi dia lebih semangat untuk bertugas lebih berhemat mencapai kejayaan yang diidamkan.. wan ni memang baik orangnya, suka bagi ceramah panjang2 n lawak jugak... lawak spontan dia tu leh x henti gelak... dia juga jenis yang suka tolong orang, memang murah hati..memang ngam sangat dibuat abang mithali.. dia lah yg jadi pemandu kitaorang, kalau ada plan nak g rumah kwn2 koL dia aje.roger n out, sedia berkhidmat..hehehe... semoga succes dirantauan ya pak polisi!!..hihi..


pastu sal sorang ni lagi nama dia..
saimond
Saimond@ allen kun..nama diberi, berkaca mata macam korea, suka melukis empunya hobi, semoga succes dalam kerjaya. (copy paste pantun kelas)
saimond kitaorang kenal sejak sekolah rendah lagi.. meja selalu dekat2, naik tingkatan kitaorang sering kunjung mengunjung.. kalau bukan melukis..kitaorg mnyanyi..hehehe..lagu jepun lg tau. dia suka melukis..mcm aku juga..hehe.cita2 dia da hampir tercapai bab dpt masuk ums ambik bidang pendidikan seni..hope dikau study hard dsana, jgn kuat main.. you have a chance, hope you use that opportunity..!!. the time dia terlibat langsung ngan afibs ni...hmm, x diketahui sangat mungkin sebab dia da jd bespren kitaorang kot.. kesana kemari kami bersama.. ketara sangat dia nk join group Afibs, sebab da banyak gambar kitaorang mesti ada muka dia... tercandid sekali la tue..hihihi..  (gurau je mond) ko marah ke??.

selain dari mereka berdua ni, ada sorang g yang tak boleh dilupakan. (anak bulan AFIBS) nama dia 
Arlelayanti @baby yan  
yan ni adik kepada zanna (salah sorang anggota afibs)
baby yan
dia ni manja kepada kami..hehehe.. sepatutnya dia ni dibolehkan join Afibs tp umo dia ketika itu masih x cukup..so..dia jadi anak bulan jelah..ok la tue..kan..kan..??... memang baik orangnya, murah hati n lagi best dia miliki senyuman yang menawan, I like!!...:D. dia ni cikgu tau..jgn main2..mengajar d taski abim..proud of u baby.
and if u all nak tau jugak, dia lah timbalan asisstant jurufoto kami, tukang tangkap gambar afibs.. 
baby..nanti kita g wat plan the best ya...we all..2 hari trip ke labuan u xdpt join..huhu.. xpa ada rezeki dan umo yg panjang Insyaallah,..terlaksana jua impian kita.





hmm..sapa lagi ek aku nak cerita??.... rasanya cukup x?.. alah,...jap lah... nak bg tnjuk muka2 shbt yang lain, x pasal2 karang ada yang merajuk..hehehe..

ok lah..mereka2 ini juga adalah sahabat @ insan2 yang sering memeriahkan perjalanan pengembaraan Afibs and the gang... terima kasih sahabat.. LOve u aLL!!!..
adut....




<-----Mr.pegawai

wan azOne






<----yg ni ble dikatagorikan anak bulan jua la..



mala dan adik2nya...





<-----actually, I cuma nk bg masuk gmbar budak nama mala.. tp disebabkan dia jarang sgt bergambar jd..I dapat pic dia yg ni jelah... 
mala ni best, dia boleh msuk mana2 je area...hehehe... ceria selalu..









ceria kan kami!!!! (pic time sambut rya bersama)
okey lah..buat sahabat2.... sorry to much bab sesuka hatinya aku mengCopy picha2 wajah cantek n ensem2  kamu tu...tanpa kebenaran aku mengedit dan mengarang cerita sal kamu... But If U know that I wish very thank to god coz create you be who the person that I ever has knowing, N u r my truly friendship.. thank you so much!!... lain masa kita setemu lagi, ya lawa delah kok lawa dendo!!..hehe





p/s :-minta maaf atas singkatan perkataan

2 komen disini:

Anonymous said... [reply]

cantiknya ...perfect sweat..^_^

hiettah said... [reply]

hehehe....tima kaseh.....

Post a Comment

titipkan sepatah dua kata untukku runtum penuh hikmah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...