~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~The Word Inside the Word~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

promosi hari raya (tipu)

sempena hari raya yg bakal menjelma, teringin lak buat promosi...mesti korang fikir aku mau promosi kain langsir atau kain2 baju kurung atau jugak sarung2 kusyen.. haish, xdala.. sebenarnya aku mau promosi blog2 yg sering aku intai dalam diam (bkn dalam diam aku mencintaimu lak)..hii... hm..tapi apa kena mengena ngan hari raya lak??..puasa pun belum.. hehe..saja lah tue....

ok lah, orang selalu promosi blog yang hebat2 dengan macam2 isi kandungannya. memang entry yang dibuat pun top2 dapat komen 20 keatas. pasal pengikut lak, xyah sebut..gerun jugak tengok ribu-ribu pengikut camtu. memang hebat dan rajin tuan blog tu...syabas mere bete.  tapi blog2 yang aku akan senaraikan ni pulak adalah blog2 yang baru dicipta atau baru dibikin lar, cam blog nada-nada ni jugak..memandai ja aku. sebenarnya aku rasa dorang da lama buat blog ni mungkin jarang diupdate kan...? masing2 punya kesibukan sendiri.. tapi pehal pulak aku yang menyibukkan diri buat promosi blog dorang?...hehe..(buat baik), (xda idea post entry) atau..(suka-suka). jawapannya (no komen). jangan risau aku yakin takkan dikenakan tindakan oleh tuan2 blog yang sesuka hati aku promosikan..

ok kita bermula dengan blog RATU ni, (link)
 mesti korang nmpak sapa first2 follower blog ni.. yes I'am... hehehe,
aku bukan mau kritik, just bagi tengok...dalam komentar pun ada nama aku jugak. (bangga).. yelah tu.. aku selalu intai2 tengok gambar2 alam sekitar yang ada. ni mestipemiliknya minat jadi ahli photography.. lagi satu, tuan blog ni asal daerah aku  tengok loghat dan hasil tangkapan(gambar)..cam kenal la.


ok second time,. perkenalkan blog Rostini  (link)
blog ni baru dibuat 2 hari lalu.. percaya x? yelah aku tau sebab pemiliknya ada hantar link dekat shoutbox dengan mesej (tini kembali..) bila aku klik masuk, memang baru dibuat waktu tu blog sedang diupgradekan <--cantik bahasa. skrg bila da tgok balik, terkejut pula da banyak perubahan. memang rajin sangat la beliau. ops lupa gitau, dulu pemilik blog ni ada blog tapi da dipadam (link) xtau apa sebab tapi da ada pengganti..yeah.



ok yang ke-3, hihi blog cik Nabil (link)
hah, blog ni pulak memang setiap hari aku masuk, peminat setia jugak ni, dalam ni ada macam2 cerita. aku selalu la menyibukkan diri membaca kisah2 peribadi dia..hehe atau pengajaran kot. aku suka sebab cara penulis ni meluahkan hasil tulisannya rasa terkena dihati. x caya..try masuk dan follow sekali yea...


blog pilihan ke-4 , pemiliknya cik Zanna (link)
blog yang ni pulak hampir keseluruhan entry dalam tu bagi pendedahan tentang keunikan sabah. yes..tempat kelahiran aku jugak..hihi. so sapa2 yang teringin mau tau lebih lanjut pasal sabah, tradisi, makanan dan sebagainya..bolehlah intai2 blog ni. yang bestnya tuan blog ni bestpren aku (suka promosi)..hihi.
best sambil layan lagu memories of life.




blog pilihan ke-5, milik cik yanti klik (link)
blog yang ni pula memaparkan beberapa puisi menarik yang cukup membuat diriku seperti diawang2an..hehe. mesti tuan blog ni minat berpuisi.. so sesapa yang minat berkarya seni..sila-sila buat kawan. gerenti x sombong punya.





blog sabah (link)
ni sebagai bonus..hehe. saja bagi tengok perkembangan negeri di bawah bayu ni.








mesti korang tertanya2, apa tujuan aku buat post promosi camni.??... xda niat, just suka2 mengeratkan silaturrahim..hehe..lagipun, memang niat mau bantu diorang tambah kwn..hehehe

sebenarnya ada banyak blog yang aku mau share, blog2 yang aku terjumpa secara sengaja atau tak terutama blog kawan2 yang telah memfollowkan blog mereka dengan blog nada-nada ku ini hehe... blog yang sering jugak aku buka dan follow perkembangannya. memang payah jugak taip banyak2.. tapi aku semangat jugak ni.... OK ni senarai blog yang aku rajin sesangat masuk & baca2..hehe.. tima kaseh untuk MEREKA sbb FOLLOW N bg AKU ruang untuk timba Ilmu & pengetahuan  :-
 Hm..hanya senarai ni yang aku dapat tampal..huhu sebenarnya ada ramai lagi, sori yg x dpt dsenaraikn sekali, ramai yg  xdapat enter link blog. kalau ada kesempatan nnti aku kaji lagi kemana pergi jejak diorang tu..insyaallah pasti jumpa. sedih jugak ni ramai yang follow tp blog da x aktif.. papun, suka jenguk korang...the best la...


<-----  hmm..wait the minit, senarai blog sebelah kiri ni pun ada: tempat lepak jugak, sudi2 la lepak sekali yea..

3 komen disini:

rostinimajin said... [reply]

ni memang sah xde koja ni....bagus2....terima ksih promote kami yea...(jual jual jual....)

rostinimajin said... [reply]

jom kita main klik2 iklan...

hiettah_anahiettah afibs said... [reply]

memang xda keja....hehehe... oorait...mcm syok pulak klik iklan kwn..heee

Post a Comment

titipkan sepatah dua kata untukku runtum penuh hikmah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...